sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Blogilöytöjä

Eilispäivän postauksen tylsyys-trendiä jatkaen eksyin tänään etsimään ja lukemaan läpi minulle uusia virtuaaliblogeja.

Lisäsin muutaman löytämistäni blogeista muisti-/seurantalistaani eli tämän blogin blogilistalle. Ensimmäisenä lisäyksenä mainittakoon Taffelin luotsaama PIENI MIELI, joka vaikuttaa ilahduttavan aktiiviselta blogilta: blogiin on lisätty reilun kuukauden aikana enemmän asiapitoista sisältöä kuin mitä minä olen onnistunut suoltamaan omaani kahdessa vuodessa. Listalleni löysivät tiensä myös Rifiuti Arabiansin omistajan Viona Z.'n blogi ja Vvenlan blogi, jotka kummatkin vaikuttavat varsin mukavilta.

Kuulun suorasanaisen kirjoittamisen kannattajakuntaan (kannatusjäsenenä. En osaa ilmaista itseäni tekstini kautta niin kärkevästi kuin haluaisin :<) ja rakastan pakinatyylisiä mustalla huumorilla höystettyjä tekstejä, jotka täällä virtuaalimailmassa kohdistuvat pinnalle popsahtavien ilmiöiden lisäksi yksikohtaisempiinkin, jopa henkilökohtaisiin seikkoihin. Blogilistalle löysi tientä kaksi minulle uutta "narinablogia", Couture avautuu ja Virtuaalinarina, joista erityisesti jälkimmäinen oli melkoisen viihdyttävää lukemista.

Viimeisenä, muttei missään nimessä vähäisimpä lisänä blogilistaani on Javan mainio Bittiponit kuvissa. Sarjis-/kuvablogi on ihanan piristävä lisä virtuaaliblogien joukkoon, varsinkin kun osuva sisältö ja taitava toteutus ajautuvat törmäyslinjalle, kuten Javan blogissa.

lauantai 9. tammikuuta 2010

NSH - ostaakko vaiko eikö ostaa?

Kerta en pääse rakentamaan Isilmen sivuja tai tappamaan aikaani ht.netissä tai VRL:ssä nyhväämällä, surffailin vaihteeksi läpi ison liutan virtuaalitalleja. Etenkin muilla arabitalleilla pyöriessäni jo ennenkin ajatuksissani käynyt idea pullahti jälleen esille: pitäisikö minunkin hankkia muutama National Show Horse?

"Arabihevosfanina" ei vissiin ole yllätys, että ensimmäisenä pistää silmään NSH:n kaunis ulkomuoto. Komea kuorrutus on tietty plussaa, mutta se juttu mikä NSH:issa erityisesti viehättää, on saddlebred-puolelta periytyvät askellajit. En ole ikinä omistanut yhtään askellajihevosta, joten olisi todella mielenkiintoista perehtyä oman NSH:n avulla askellajiratsastuksen ihmeelliseen maailmaan!

Ainut seikka mikä jarruttaa "ostobuumiami" on hevosten kotipaikka. Mihin minä nämä komistukset sitten sijoittaisin? Juu, voisihan ne tietysti Isilmeenkin änkeä, mutta talli on varsinaisesti omistettu täysiveriarabeille, joten risteytysten soluttaminen täysiveriveljiensä joukkoon sotisi ideologiaani vastaan. Toisaalta minulla ei oikein ole muitakaan vaihtoehtoja, koska en omista muita talleja ja kyseenalaistan oman intoni pitää toista tallia ja muistikapasiteettini pitää huolta tallittomista "irtohevosista".

Noin puolisen vuotta takaperin mietin jopa NSH:iden kasvattamista; onhan minulla käyttämättömänä Isilme's-kasvattajanimi, joka sopisi kuin nakutettu ei-välttämättä-arabiankielisille-nimille. Annetaan idean muhia, sittenpähän tuo paljastuu onko tämä "NSH-buumi" pelkkä hetken mielijohde vai pitäisikö sitä todellakin rohkaistua ja ostaa muutama ihan uusi tulokas Isilmen riveihin

perjantai 1. tammikuuta 2010

Uudenvuodenlupauksia

Hyvää uutta vuotta kaikille : ) Tijuanan blogin ja Gin Ahaltekin & Ionicin blogin innoittamana voisin minäkin listata ylös muutamia uudenvuodenlupauksia:

Vuonna 2010 lupaan...

... hoitaa asiat ajallaan kondikseen. Tunsin eilen piston sydämessäin hyväksyessäni yli kuukausi sitten sähköpostiini tulleita arvonimihakemuksia :x

... vihdoinkin edetä jalostussuunnitelmissani. Olisiko 2010 vihdoin se vuosi, jolloin virtuaalimaailmaan putkahtaa kolmipolvisen sukutaulun omaava arabialainen täysin Isilmen omasta linjasta?

... harjoitella hevosten piirtämistä ja värittämisestä siinä määrin, että saisin aikaan suhteellisen asialliasta jälkeä mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti. En saa ikinä tehtyä kaikille tallin hevosille kuvia, jos pelkän pääkuvan värittämiseen menee monta päivää, ellei jopa viikkoa!

... järjestää hiukan enemmän kilpailuja ja kenties muutaman valmennuksenkin.

... olla harkitsematta ulkoasun vaihtoa seuraavaan viiteen vuoteen.

... pitää virtuaalihevostelun myös tästä eteenpäin hauskana ja stressittömänä harrastuksena.