lauantai 9. tammikuuta 2010

NSH - ostaakko vaiko eikö ostaa?

Kerta en pääse rakentamaan Isilmen sivuja tai tappamaan aikaani ht.netissä tai VRL:ssä nyhväämällä, surffailin vaihteeksi läpi ison liutan virtuaalitalleja. Etenkin muilla arabitalleilla pyöriessäni jo ennenkin ajatuksissani käynyt idea pullahti jälleen esille: pitäisikö minunkin hankkia muutama National Show Horse?

"Arabihevosfanina" ei vissiin ole yllätys, että ensimmäisenä pistää silmään NSH:n kaunis ulkomuoto. Komea kuorrutus on tietty plussaa, mutta se juttu mikä NSH:issa erityisesti viehättää, on saddlebred-puolelta periytyvät askellajit. En ole ikinä omistanut yhtään askellajihevosta, joten olisi todella mielenkiintoista perehtyä oman NSH:n avulla askellajiratsastuksen ihmeelliseen maailmaan!

Ainut seikka mikä jarruttaa "ostobuumiami" on hevosten kotipaikka. Mihin minä nämä komistukset sitten sijoittaisin? Juu, voisihan ne tietysti Isilmeenkin änkeä, mutta talli on varsinaisesti omistettu täysiveriarabeille, joten risteytysten soluttaminen täysiveriveljiensä joukkoon sotisi ideologiaani vastaan. Toisaalta minulla ei oikein ole muitakaan vaihtoehtoja, koska en omista muita talleja ja kyseenalaistan oman intoni pitää toista tallia ja muistikapasiteettini pitää huolta tallittomista "irtohevosista".

Noin puolisen vuotta takaperin mietin jopa NSH:iden kasvattamista; onhan minulla käyttämättömänä Isilme's-kasvattajanimi, joka sopisi kuin nakutettu ei-välttämättä-arabiankielisille-nimille. Annetaan idean muhia, sittenpähän tuo paljastuu onko tämä "NSH-buumi" pelkkä hetken mielijohde vai pitäisikö sitä todellakin rohkaistua ja ostaa muutama ihan uusi tulokas Isilmen riveihin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti