keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Laukkahevosen uranvaihdos

Vaikka laukkaurheilu ei olekaan suurin intohimoni, asustaa Isilmessä silti muutama laukkaratsu. Laukkaratsut jäävät kunniakkaasti eläkkeelle kahdeksan vuoden iässä, jonka jälkeen mokomat siirtyvät jalostuskäyttöön tai kuten asian voisi virtuaalimaailman standardien mukaan ilmaista, pyörimään tallin nurkkiin. Mitä tehdä virtuaalihevosella, jolla olisi vielä monta monituista elinvuotta jäljellä?

Omistan laukkaradoilla hienosti ja paljon kisanneen Valeriyan. Kilpaillessaan tämä tamma porhalsi nelivuotiaana G1-tasolle ja kahmi mm. ykköstilat kolmista Dubai Sim Cupin arabihevoslähdöistä ja kolmostilan Arabian Sim Cup Championshipistä, voittaen uransa aikana virtuaalista käteistä yhteensä yli kaksi miljoonaa. Mainio urheiluhevonen kyseessä ja tekee kieltämättä pahaa jättää tällainen kaveri lojumaan talliin.

Virtuaalimaailmassa kaikki on mahdollista, sehän on selvä, joten tälle kisakonkarille olisi mukavaa keksiä jotain aktiviitettiä laukkauran jatkoksi. Koulu- tai esekisoihin tätä en tahdo, eikä westernkään kuullosta kovin luontevalta, joten mitäköhän sitten... Vastaus kaikkiin ongelmiini löytyi jälleen kerraan iki-ihanasta ht.netistä: heuraka! Matkaratsastus, sehän se on!

Ja niin Valeriya lähtee kokeilemaan onneaan matkaratsastuksessa muutamassa 50 km nopeus -luokassa. VMJ:n alaisissa kisoissa käyminen on muuten mukavan terapeuttista: laatuarvostelua varten ei tarvitse stressata sijoituksista ja kilpailuihin mahtuu aina mukaan :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti