perjantai 2. tammikuuta 2009

No mistä se kenkä nyt puristaa?

Viime aikoina virtuaalifoorumeilla on parjattu VRL:n sääntömuutoksista ja VRL:n hallituksen toiminnasta. Olen seurannut tätä keskustelua takavasemmalla silmiäni pyöritellen ja kovasti ihmetellen, mutta Viivin blogiposti innosti meikäläisenkin avaamaan sanaisen arkkuni.

VRL:n hallitus on saanut hurjan paljon asioita aikaan tänä vuonna. Laatuarvostelut pyörivät hyvin, talliarvostelu toimii jälleen, tallien äänestystä on muuteltu reilumpaan suuntaan, kilpailukalenterin ohelle me ollaan saatu vanhojen kilpailujen hakutoiminto (joka on muuten ihan mielettömän kätevä toiminto!), olemme saaneet syksyn aikana päättää useammista VRL:n sääntömuutoksia koskevista asioista kuin koskaan ikinä (... minun muistini perusteella) sekä kilpailusysteemiä on säädetty reilumpaan suuntaan. Ja tästä kaikesta kiitoksena hallitusta haukutaan lapselliseksi salaseuraksi, joka toimii vain hallitusten jäsenten eduksi. Siis mitä ihmettä?!

VRL on kasvanut pelkästä tienviitasta toimivaksi yhteisöksi ja on ottanut tiukemman otteen jaoksien toiminnasta. Alkuun en pitänyt tästä ajatuksesta, että jaokset menettävät persoonallisuutensa joutuessaan yhden jättiyhdistyksen haltuun (jota ne kylläkin ovat aina olleet - ennen ehkä vain nimellisesti), mutta hommahan toimii paremmin kuin ikinä ennen. VRL on muokannut ja tulee varmasti edelleen muokkaamaan kisajärjestelmäänsä reilumpaan suuntaan, jossa tämä "sijoitusten kalastelu" ei olisi enää mahdollista tai jos olisikin, niin se ei olisi enää kaiken sen vaatiman vaivan arvoista. Tätä "kisoissa fuskaamista" näkyy eniten seurakisoissa, ja kappas! Mistäs muustakaan nousee älytön älämölö, kuin seurakisojen uusista osallistujarajoituksista. Simsalabim, VRL:n hallituksen jäsenet ovat yhtäkkiä omaa etuaan ajavia huijareita. Se koira älähtää mihin kalikka kalahtaa...

Mutta sitä mie en ymmärrä, että mikä noiden uusien, "kamalan vaikeiden" sääntömuutoksien sisäistämisessä oikein mättää. Osa porukasta tuntuu ajatellevan "eikai taas?", jättää asiaan perehtymisen sikseen ja heittää lokaa hallituksen niskaan koska muutkin tekevät niin. Miusta on kauhean epäreilua työtä tehneitä ihmisiä kohtaan, että vanhasta muistista haukutaan alas kaikki VRL:n yritykset parantaa yhteistyötä yhdityksen ja sen käyttäjien välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti