tiistai 3. maaliskuuta 2009

Mutinaa seuroista

Iskin eilen silmäni uutiseen, jossa Viivi L. (kts mm. linkit muihin blogeihin) kertoi lopettavansa talliensa ja CeRi:n pidon. Vaikken olekaan koskaan ollut CeRi:n jäsen, jäi CeRi:n lopettaminen silti harmittamaan. CeRi on ollut aina Se Seura, joka on jaksanut puksuttaa aktiivisesti vuodesta toiseen.

Itse olen kuulunut FSRa:n lähes siitä lähtien kun seura perustettiin. Tällä hetkellä seura on ollut hiljaisena jo lähes kaksi kuukautta, joka on sinällään suuri harmi, koska seuran kisat ovat miun hevosten kilpailuttamiselle lähes elinehto. Olen useaan kertaan miettinyt, että jos FSRa lopettaa toimintansa (jota se ei toivottavasti tee), niin yrittäisin ehdottomasti päästä CeRi:n jäseneksi. Nyt kun kuulin CeRi:n lopettaneen aloin toden teolla miettimään, että onko virtuaalimaailmassa muita yhtä aktiivisia seuroja kun FSRa ja CeRi. Tai onko virtuaalimaailmassa ylipäätänsäkkään muita seuroja, jotka ovat toimineet yli kolme vuotta. Vedin soman mientintämyssyni päähäni ja tulin siihen tulokseen, että jos minun tulisi nimetä enemmän kuin viisi seuraa, en taitaisi siihen kyetä.

"Seuratuntemukseni" on siis parasta Ö-luokkaa. Sivistääkseni itseäni klikkailin tieni VRL:n sivuille ja tutkimaan tilastoja seuroista. Rekisteröityjä seuroja on näemmä 153 kpl ja jos osaan tulkita oikein tilastoja seuroista-sivuja, vain n. 90:llä seuralla on riveissään yksi tai useampi jäsen. Seuroja tosiaan on melkoisen mukava määrä, kiitos taannoisen seurabuumin, mutta suurin osa tilastoja seuroista-listan kärkipäässä roikkuvista seuroista ovat minulle luokkaa nevöhööd.

Ja näin me loikkaamme löyhää aasinsiltaa pitkin aiheeseen seuratoiminnan kehittäminen. Olen aina miettinyt, että eikö seuratoimintaa voisi suunnatta tietylle ihmisjoukolle, vaikkapa tietyn rodun omistajalle tai tietyn ratsastuslajin harrastajille. Seurojen on aina puhuttu olevan ihmisiä yhdistävä tekävä, mutta minun on vaikea tuntea olevana osa jotain ihmisjoukkoa pelkän saman kirjainyhdistelmän kautta, koska sama kiinnostuksenaihe puuttuu. On sinällään vaikeaa löytää juuri se täydellinen seura minulle, koska kaikki seurathan tarjoavat juuri sitä samaa vähän eri paketissa. Miksei seurojen toimintamuotoa voisi uudistaa rohkeammin? Tällä hetkellä kun seuroja tuntuu olevan tasan kahdenlaista: kisatoimintansa kannalta aktiivisia ja ei-aktiivisia. Tämä on sinällään sääli, koska seuratoiminnalla olisi rahkeita parempaakin.