keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Muistohetki menneelle aikakaudelle

Sunnuntain 25.10.2009. Selailen tylsyyksissäni ht.netin virtuaalihevoset-palstan myyntitopickeja ja klikkaan auki niistä yhden. Topicki osoittautuu Bayou d'Armensin myyntitopickiksi, joka iskee jo unohdetun uutisen karusti päin pärstää: "Ai perhana, huomennahan on Geon hautajaiset".

Löysin tieni virtuaalimaailmaan silloin, kun GeoCities oli nostamassa vahvasti päätään Expagen takaa ja kaiken maailman söötit frame-ulkoasut ym. hienoudet olivat kovassa huudossa. Hoidin heppoja muutamalla super hienolla tallilla, mm. Éowynin Elgwir Arabiansissa, kunnes päätin pykäistä pystyyn ensimmäisen oman tallini, Shiroi Uman. Ja siihen loppuvatkin minun kokemukseni GeoCitieksestä - kasasin pian Shiroi Uman perustamisen jälkeen kimpsuni ja kampsuni ja muutin Freewebsin tarjoamalle tontille.

Tottakai se harmittaa, että kaikki jäljet ensimmäisestä omasta tallista ja samalla Isilmen esiasteesta pyyhkyityivät huit himputtiin, mutta se mikä GeoCitieksen lopettamisessa sattuu eniten, on kaikkien noiden upeiden, vanhojen hevosten katoaminen virtuaalimaailmasta. Nuo hevoset olivat osa "virtuaalihistoriaa" ja luovat katoamistempullaan uuden joukon harmaita hiuksien ehjien sukutaulujen ystäville. Onneksi meitä auttavat palvelut kuten Wayback Machine, jonka kautta pieni osa sivuista on vielä tavoitettavissa, sekä VRL:n tietokanta, jos kadonnut hevonen oli sattumoisen rekisteröity VRL:ään, mutta lohtu on silti pieni.

Harmi että en älynnyt/jaksanut laiskuuttani pelastaa GeoCitieksellä olleiden minulle tärkeiden (lähinnä arabi-) hevosten sivuja, näitä sivuja olisi ollut mukava selailla vuosien päästä. Sen sijaan pelastin hätäpäissäni sen vähän minkä edellisenä iltana vielä ehdin - yhden arabihevosen Bayou d'Armensin loppuunmyynnistä.